Duurzame werkplekken met Drisag

Van Werkplekken naar Duurzame Ruimtes die Werken

Drisag, gedreven door het motto ‘van werkplekken naar plekken die werken', staat bekend om zijn inzet om interieurinrichtingen te ontwikkelen die niet alleen het welzijn van werknemers bevordert, maar ook het milieu respecteert.

Vijftig jaar geleden begon Drisag met het faciliteren van kantoren en ondertussen is het uitgegroeid tot een modern bedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen van interieurconcepten, gaande van werkplekken tot lunch- en ontvangstruimtes. Drisag is ervan overtuigd dat zich goed voelen in een werkomgeving, de productiviteit en creativiteit ten goede komt. Daarom bieden ze, naast de gebruikelijke kantoormeubelden, bijvoorbeeld ook sfeerverlichting, kantooraccessoires en buitenmeubilair aan. Doordat hun productieatelier meteen achter hun showroom ligt, houden ze de keten tussen productie en klant kort en trachten ze hun ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken.

Bij het ontwikkelen van hun interieurconcepten zijn voor Drisag ook modulariteit en circulariteit twee grote drijfveren. Ze proberen bij het productieproces zo veel mogelijk gebruik te maken van gerecycleerd materiaal en hechten belang aan het maximaal verlengen van de levensduur van hun producten. Wanneer na verloop van tijd de wensen van de klant veranderen of een onderdeel slijtage vertoont, kan Drisag hier perfect op inspelen. Hun huidige meubilair is namelijk zo opgebouwd dat geen enkele verbinding permanent is. Dit betekent dat elk onderdeel van hun meubels gedemonteerd en dus ook vervangen en/of hergebruikt kan worden. Ook evalueren ze regelmatig hun reeds bestaande interieurconcepten en worden deze indien nodig aangepast. Doordat ze gespecialiseerd zijn in herstofferen, kunnen ze bijvoorbeeld heel eenvoudig de kleur van zitmeubilair aanpassen. Zo blijven de meubels van Drisag meegroeien met de klant en bevorderen ze een duurzaam kantoorinterieur.