Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Aan de slag

 

De 7 stappen van het circulaire aankoopproces

De 7 stappen van het circulaire aankoopproces

Een circulair aankoopproces verschilt in wezen niet van een klassiek aankoop proces. We nemen je op deze pagina mee doorheen de verschillende stappen.

De 7 stappen in detail >

Ambitiekaart

Uitgelicht: de ambitiekaart

We brachten alle mogelijke doelstellingen en strategiën die je als aankoper kan hanteren om circulair te gaan aankopen in kaart in één overzicht. Een handig vertrekpunt om aan de slag te gaan: welke acties onderneemt jou organisatie? Welke zijn haalbaar op korte termijn? Welke vergen een langetermijn-ambitie?

Ontdek de ambitiekaart >

Quickscan

Hoe kies je een ideaal circulair aankoopproject?

Circulaire aankopers hebben als extra dimensie dat zij hun aankoopprojecten zullen inzetten als instrument om duurzame en circulaire impact te creëren. Onze quick scan kan je helpen met inschatten of een pilootproject voldoende rijp en gebalanceerd is of niet.

DOE de quickscan >

Andere aankooptools

Andere circulaire aankooptools

Circulair aankopen vraagt een volledige andere kijk op het aankoopproces. Een grote uitdaging voor aankopers dus. Hier geven we een kort overzicht van bestaande tools voor circulair aankopen.

Circulaire aankooptools in detail >

Financiering

Financiering van circulaire aankopen

Bij circulair aankopen komt meer nadruk te liggen op total cost of ownership, restwaarde en as-a-service modellen. Dat biedt kansen om aankopen op een alternatieve manier te financieren. We bundelden enkele rapporten en verslagen.

Meer over financiering >