Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Aan de slag

De 7 stappen van het circulaire aankoopproces

De 7 stappen van het circulaire aankoopproces

Een circulair aankoopproces verschilt in wezen niet van een klassiek aankoop proces. We nemen je op deze pagina mee doorheen de verschillende stappen.

De 7 stappen in detail >

Ambitiekaart

Uitgelicht: de ambitiekaart

Welke circulaire doelstellingen wil je organisatie nastreven? Welke strategieën kan je als aankoper hanteren hanteren om deze doelstellingen te bereiken?  De ambitiekaar geeft je een overzicht van mogelijke circulaire doelstellingen en aankoopstrategieën. Een handig vertrekpunt om aan de slag te gaan: welke acties onderneemt jouw organisatie? Welke zijn haalbaar op korte termijn? Welke vergen een langetermijn-ambitie?

Ontdek de ambitiekaart >

Quickscan

Hoe kies je een ideaal circulair aankoopproject?

Onze quick scan helpt je de slaagkans van jouw concrete circulaire aankoopproject in te schatten.
We stellen je gerichte zes vragen, waarna we een slaagpercentage bepalen.
Je krijgt er meteen advies bij om die slaagkans te vergroten.

DOE de quickscan >

Andere aankooptools

Circulaire aankooptools

Circulair aankopen vraagt een volledige andere kijk op het aankoopproces. Een grote uitdaging voor aankopers dus. Hier geven we een kort overzicht van bestaande tools voor circulair aankopen.

Circulaire aankooptools in detail >

Financiering

Financiering van circulaire aankopen

Bij circulair aankopen komt meer nadruk te liggen op total cost of ownership, restwaarde en as-a-service modellen. Dat biedt kansen om aankopen op een alternatieve manier te financieren. We bundelden enkele rapporten en verslagen.

Meer over financiering >

Overheidsopdrachten

Wat met de regels voor overheidsopdrachten?

Welke spelregels moeten overheden bewaken als ze circulair willen aankopen? En hoe kunnen leveranciers hier het beste op inspelen? Alexander Lemmens, jurist bij het Agentschap Facilitair Bedrijf van de Vlaamse overheid legt het uit in een webinar.

Meer over overheidsopdrachten >