ResourceLab

Een interieur met een verhaal

Meubels maken die een verhaal vertellen, dat is het doel van het Turnhoutse bedrijf ResourceLab. In samenwerking met architecten voorzien ze kantoren en andere interieurs van unieke, op maat gemaakte meubelstukken. Wat hun creaties zo bijzonder maakt, is het feit dat ze zo veel mogelijk proberen te werken met gerecupereerd hout. Planken die door anderen worden afgedankt, tovert Resourcelab om tot paskamers. Meubels die in kringloopwinkels niet verkocht geraken, worden omgebouwd tot nieuw kantoormeubilair.

ResourceLab combineert hun duurzaam grondstoffenbeleid ook met een inclusieve werkomgeving. Mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt worden er onder de begeleiding van vakmannen ingezet bij het bouwen van de meubels. Zo vertelt elk meubelstuk dus een uniek verhaal, zowel qua materialen als de mensen die ze maken.

Ondertussen zijn de meubels van ResourceLab te bewonderen in verschillende kantoren, horecazaken en winkels. Echter, niet alleen bedrijven, maar ook particulieren kunnen bij hen terecht voor op maat gemaakte meubelstukken, zoals eettafels, stoelen en kasten in alle vormen en maten.

meer info

ResourceLab

Partners De Kringwinkel, Beneens bouw&interieur