Aliter Networks

Circulair IT materiaal

Aanbod in het kort

Sinds 2009 is Aliter gespecialiseerd in circulair IT . We kopen ongebruikt materiaal. We zijn wereldwijde leverancier van volleidg geteste netwerk hardware met levenslange garantie. We adiviseren over optimalisatie van materiaal en levenscyclus om uw IT budget maximaal te benutten.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Door ongebruikt materiaal aan te kopen verminderen we electronisch afval. Door de levensduur van materiaal te verlengen voorbij EOS reduceren we de behoefte aan nieuwe producten. Door extensieve testen en levenslange garantie verminderen we de nood aan lineaire consumptie.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren:  Aliter is gespecialiseerd en tweedehands hardware en wil de keten sluiten na gebruik.
  • Gebruiksduur verlengen:  Door de levensduur van generaties toestellen te verlengen, reduceren we de behoefte om nieuwe producten te maken en zo ook de totale hoeveelheid ruwe materialen die ontmijnd en verwerkt moeten worden. Met een levenslange garantie op onze geteste producten, ondersteunen we de hardware voorbij de OEM’s End of Sale en Life dates. We zijn leider voor onze industrie op gebied van testomgeving en proces voor kwaliteitscontrole. Dit garandeert een premium product met gemaximaliseerde resterende levensduur. 
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: We werken samen met recyclagecentra en zijn partner in een Europees poject dat onderzoek doet naar urban mining van CRM's na finaal gebruik van onze producten. 

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Organisaties die met ons werken, besparen tot 90% op hun budget, vergeleken met de aankoop van nieuw materiaal. Terwijl ze de preformance krijgen die ze nodig hebben. Omdat ieder product een hoogwaardige testomgeving en kwaliteitscontrole heeft doorstaan, kunt u zeker zijn  dat u premium hardware in gebruik neemt met een levenslange garantie. We kunnen u ook bijstaan met asset recovery, budget optimalisatie en ondersteuning na de de OEM End-of-Sale. Duurzamer worden en tegelijk geld besparen is mogelijk!

 

Aliter Networks

Sectoren ICT

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?