Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Belconfect

Aanbod in het kort

Belconfect is een belangrijke schakel in de waardeketen. We bieden functionele veiligheidskledij, gemaakt in ethisch verantwoorde productie-eenheden en zijn lid van de Fair Wear Foundation.We zijn tevens actief in verschillende sector gerelateerd initiatieven met focus op het gebruik van duurzame materialen, transparanty in de toeleveringsketen, CO2- reductie en circulaire oplossingen.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Duurzaamheid is een bewuste verbetering van de harmonie tussen economie, mensen en leefomgeving. Belconfect voerde recent een circulariteits scan uit, waarbij acties werden geïdentificeerd voor het verbeteren van de circulariteit om basis van een ruwe materiaalketen analyse. We focussen daarbij op onderstaande strategieën.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Duurzaamheid is een bewuste verbetering van de harmonie tussen economie, mensen en leefomgeving. Belconfect voerde recent een circulariteits scan uit, waarbij acties werden geïdentificeerd voor het verbeteren van de circulariteit om basis van een ruwe materiaalketen analyse.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Correcte sourcing betekent duurzaamheid in onze toevoerketen. 
  • Gebruiksduur verlengen: Duurzaamheid in onze eigen dagelijkse werking. 
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Toekomstige stappen naar meer duurzaamheid.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: MVO rapportering en duurzaamheidsengagementen.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Belconfect biedt projectgebaseerd en standaard veiligheidskleiding die gemaakt is van duurzame stoffen. Zo wordt de negatieve impact op mensen en milieu gereduceerd. Samen met onze stakeholders - klanten, textielfabricanten, onderzoekscentra en federaties - gaan we op zoek naar circulaire oplossingen. Dat doen we door omgevingsanalyse en samenwerking in de waardeketen. Aankopers kunnen profiteren van onze opgedane expertise en de dragers van onze kledij moeten zich confortable voelen in onze duurzame kledingsstukken. Zowel fysiek als mentaal.

 

Belconfect

Sectoren Textiel

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?