Belconfect

Functionele veiligheidskledij

Aanbod in het kort

Belconfect is een belangrijke schakel in de waardeketen. We bieden functionele veiligheidskledij, gemaakt in ethisch verantwoorde productie-eenheden en zijn lid van de Fair Wear Foundation.We zijn tevens actief in verschillende sector gerelateerd initiatieven met focus op het gebruik van duurzame materialen, transparanty in de toeleveringsketen, CO2- reductie en circulaire oplossingen.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Duurzaamheid is een bewuste verbetering van de harmonie tussen economie, mensen en leefomgeving. Belconfect voerde recent een circulariteits scan uit, waarbij acties werden geïdentificeerd voor het verbeteren van de circulariteit om basis van een ruwe materiaalketen analyse. We focussen daarbij op onderstaande strategieën.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Optimalisatie van de patronage en reductie van het snijafval
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: In samenwerking met onze stoffenleveranciers bieden wij een aantal duurzame weefsels aan: op basis van gerecycleerde polyester (o.a. "rPET" afkomstig van PET-flessen), Tencel® (gemaakt van natuurlijke houtcellulose en 100% biologisch afbreekbaar), fairtrade bio-katoen (waarbij onze stoffenleverancier aan CO²-compensatie doet).
  • Gebruiksduur verlengen: Aanbieden van een hersteldienst in eigen atelier in Dottenijs. 
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Ecodesign of ontwerp dat toelaat om het kledingstuk na gebruik te ontmantelen.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: End-of-life concepten aanbieden zoals Revitex®, Retex® en andere gelijk(w)aardige circulaire initiatieven.Wij bieden onze klanten enkel Ökotex 100 gecertificeerde stoffen aan. Dat is een garantie dat er geen schadelijke stoffen of chemicaliën zijn gebruikt bij de productie van de vezels en het doek.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Belconfect biedt projectgebaseerd en standaard veiligheidskleiding die gemaakt is van duurzame stoffen. Zo wordt de negatieve impact op mensen en milieu gereduceerd. Samen met onze stakeholders - klanten, textielfabricanten, onderzoekscentra en federaties - gaan we op zoek naar circulaire oplossingen. Dat doen we door omgevingsanalyse en samenwerking in de waardeketen. Aankopers kunnen profiteren van onze opgedane expertise en de dragers van onze kledij moeten zich confortable voelen in onze duurzame kledingsstukken. Zowel fysiek als mentaal.

 

Belconfect

Sectoren Textiel

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?