circomat by ecomat

circulaire wanden

Aanbod in het kort

We bieden demontabele scheidingswanden en keerwanden op de markt, waarbij we de meest democratische en efficiënte methoden gebruiken om afval te elimineren en de maximale waarde van onze materialen gedurende hun levensduur te behouden. Onze focus is bio-ecologisch, maar we sluiten een compromis met biobased materialen en zelfs technische kringloopmaterialen waar nodig.

Waarom is het product of de dienst circulair?

We bieden verschillende manieren om van onze materialen en bouwcomponenten te genieten op basis van uw behoeften. Zowel tijdelijk als voor hergebruik te monteren. We streven ernaar om een ​​materiaalbankier te worden die u begeleidt bij de keuze van materialen, techniek en die voor het onderdeel zorgt als u het niet meer nodig heeft.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Buy-rent-lease-formules van circulaire bouwcomponenten zorgen dat zelfs natuurlijke  producten een langere levensduur krijgen dan voorheen door ze slim te combineren met minder natuurlijke, maar toch circulaire materialen.  
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: De materialen die we gebruiken zijn ofwel hernieuwbaar en natuurlijk, ofwel biobased maar reproduceerbaar, ofwel technisch maar duurzaam, ofwel verkregen via urban mining en reeds gerecycleerd. 
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: We verbinden onze elementen met omkeerbare bevestigingen zoals schroeven, bouten, velcro-strips en magneten. Als er lijmen worden gebruikt, zijn deze biobased en blijven de lagen perfect loskoppelbaar.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Zelfs voor hernieuwbare materialen vinden we meervoudig hergebruik een must. Wanneer onze ecologische materialen uiteindelijk niet meer herbruikbaar zijn, zijn biologisch afbreekbaar of composteerbaar.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Vrijheid van verandering zonder materiaal- en energieverspilling, gecombineerd met service van installatie tot vernietiging. Klanten laten genieten van het comfort en de eigenschappen van duurzame materialen zonder de verplichting levenslange beslissingen te nemen en zonder daarvoor in hogere prijzen te investeren.

circomat by ecomat

Sectoren Bouw

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?