DUTRA

Beroepskleding 'Made in Belgium'

dutra logo

Aanbod in het kort

Als confectioneur, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van beroepskleding voor het personeel van de zorgsector, schoonmaak, horeca en industrie, beheersen wij de volledige keten van ons vak: van het ontwerp over de productie tot en met de levering van de kleding. Het resultaat? Kwaliteit.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Het design van DUTRA is MADE IN BELGIUM. Het ontwikkelen en testen van onze kleding gebeurt in ons atelier in Waver. “Circulair” betekent voor DUTRA “duurzaam”. Alle schakels in onze bedrijfsketting worden gestuurd door dezelfde finaliteit: het end-of-life van onze producten uitstellen, zo lang als mogelijk en realistisch is. De schakels in een confectiebedrijf zijn: ontwerp en ontwikkeling, productie, voorraadbeheer, tewerkstelling en logistiek. Duurzame beroepskledij maken komt er op neer dat we vakkundig en zuinig tewerk gaan met de juiste grondstoffen.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: CADesign waarborgt precisie en helpt ons om zuinig om te springen met de grondstoffen. Het gepersonaliseerd ERP zorgt voor een correct voorraadbeheer van grondstoffen en afgewerkte producten.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: DUTRA promoot de Tencelvezel gemaakt op basis van houtpulp. Tencel is de ecologische vervanger van katoen. Katoen kweken vergt immers  veel water, meststoffen en pesticiden.
  • Gebruiksduur verlengen: DUTRA heeft meer dan 60 jaar ervaring in het maken van beroepskledij. Ervaring, vakkundige confectie, duurzame grondstoffen en tijdloos design garanderen een lange levensduur.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Snijafval wordt opgehaald door textielrecuperanten.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

DUTRA maakt de aankopers wegwijs in het labyrint van duurzame grondstoffen waaruit beroepskledij kan gemaakt worden. Wij volgen de ontwikkeling van grondstoffen op de voet op.

 

DUTRA nv

Sectoren Textiel

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?