Ecobos

milieuvriendelijke papierwaren, geschenken en speelgoed

Aanbod in het kort

Ecobos is een Belgische pionier in milieuvriendelijke papierwaren, geschenken en speelgoed. Al onze producten zijn gemaakt van gerecycleerde, natuurlijke of duurzame materialen. Gemaakt met respect voor mens en milieu. We verkopen duurzame artikelen uit overtuiging en passie sinds 1996.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Enkele voorbeelden: Potloden gemaakt met hout afkomstig uit duurzaam bosbeheer, potloden van gerecycleerd materiaal zoals jeansstof, bankbiljetten (dollars), CD-doosjes, potloden die groeien (met zaden). Clipboards gemaakt van gerecycleerde computer printplaten. Nietjesmachientjes zonder nietjes. Pennen van composteerbaar plastic. Gommen van natuurrubber. Fairtrade draagtassen van bio-katoen.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Door productie op vraag, zowel extern als intern, is er minder verlies. Ons verpakkingsmateriaal is doorgaans van gerecycleerd materiaal, maar ook van materiaal dat we hergebruiken.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Al onze producten zijn gemaakt van gerecycleerde, natuurlijke of duurzame materialen. 
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Maar evenzeer is het belangrijk dat onze producten in gezonde en veilige omstandigheden vervaardigd worden en in hun laatste levensfase opnieuw gerecycleerd kunnen worden.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Ecobos maakt het makkelijk voor bedrijven en overheden om een ecologisch alternatief te kiezen voor de meeste dagdagelijkse kantoorartikelen en papierwaren. Bovendien niet enkel duurzaam, maar ook mooi en origineel. Wat de producten ook interessant maakt, is de mogelijkheid om ze te personaliseren met een eigen opdruk of gravure. In onze eerste folder stond: “Elke aankoopbeslissing houdt een keuze in en kan een verschil maken.” Dat geldt nog steeds.

Ecobos

Sectoren Kantoorinrichting

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?