Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Ecobos

Aanbod in het kort

Ecobos is een Belgische pionier in milieuvriendelijke papierwaren, geschenken en speelgoed. Al onze producten zijn gemaakt van gerecycleerde, natuurlijke of duurzame materialen. Gemaakt met respect voor mens en milieu. We verkopen duurzame artikelen uit overtuiging en passie sinds 1996.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Enkele voorbeelden: Potloden gemaakt met hout afkomstig uit duurzaam bosbeheer, potloden van gerecycleerd materiaal zoals jeansstof, bankbiljetten (dollars), CD-doosjes, potloden die groeien (met zaden). Clipboards gemaakt van gerecycleerde computer printplaten. Nietjesmachientjes zonder nietjes. Pennen van composteerbaar plastic. Gommen van natuurrubber. Fairtrade draagtassen van bio-katoen.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: We laten produceren. Sommige artikelen worden volgens onze wensen en criteria geproduceerd.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Eigen productie. Dit situeert zich voornamelijk op het vlak van gepersonaliseerde artikelen en op maat gemaakte zaken.
  • Gebruiksduur verlengen
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Groothandel; Ecobos is verdeler van een aantal fabrikanten. En zoekt daarbij producenten die aan strenge criteria voldoen zowel voor wat het ecologisch aspect betreft als herkomst en de productie zelf.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Ecobos maakt het makkelijk voor bedrijven en overheden om een ecologisch alternatief te kiezen voor de meeste dagdagelijkse kantoorartikelen en papierwaren. Bovendien niet enkel duurzaam, maar ook mooi en origineel. Wat de producten ook interessant maakt om te personaliseren met een eigen opdruk of gravure. In onze eerste folder stond: “Elke aankoopbeslissing houdt een keuze in en kan een verschil maken.” Dat geldt nog steeds.

Ecobos

Sectoren Andere

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?