ETAP

Lighting-as-a-service

Etap logo

Aanbod in het kort

ETAP biedt LAAS aan omdat het zijn klanten wil ontzorgen en samen met zijn klanten wil deelnemen aan een circulaire economie. De klant hoeft geen eigen middelen te investeren voor een betere verlichting met een lager energieverbruik.

Waarom is het product of de dienst circulair?

De dienst zet producten in die ontworpen zijn voor een lange levensduur bij 1 of meerdere klanten. Na afloop van de dienstverlening komen de producten terug naar ETAP. Wij zorgen dan voor een volgende bestemming, eventueel na refurbishing, of voor recyclage.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Door hun lange levensduur zijn de ETAP-producten ontworpen voor meervoudig gebruik. We staan in voor het hergebruik na de dienstverlening, eventueel na refurbishing. LAAS is een huursysteem.
  • Gebruiksduur verlengen: ETAP biedt contracten van 10 jaar met mogelijke verlenging en volledig onderhoud van de verlichtingsinstallatie. Producten zijn niet-destructief demonteerbaar, hebben een laag energieverbruik en lange levensduur
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Alle ETAP-producten zijn niet-destructief demonteerbaar. We staan in voor een circulaire bestemming na contractafloop en zullen de klant hierin ook inzicht geven.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Staal is als hoofdbestanddeel makkelijk recycleerbaar. We versnellen de ECO-designinspanningen om de recycleerbaarheid van de kunststoffen te verhogen en staan in voor een circulaire bestemming na contractafloop.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

  • ETAP zorgt voor het gehele traject van studie t.e.m. ontmanteling.
  • De klant heeft een hoge verlichtingskwaliteit met een minimaal energieverbruik.
  • De klant moet niet investeren om zijn verlichting te renoveren.
  • De kosten voor installatie en onderhoud zijn vooraf gekend.

ETAP N.V.

Sectoren Verlichting

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?