Eurosys

Circular Computing

eurosys-logo

Aanbod in het kort

Onze missie is eenvoudig: premium, bedrijfsmatige producten leveren die de aarde niet schaden. Duurzame IT!

Waarom is het product of de dienst circulair?

Laptops van 3 tot 4 jaar oud, die einde lease zijn, kopen we op. Door een 5-tal uren durend proces van revisie en vernieuwing, maken we de laptops weer als nieuw. We vervangen de batterij, upgraden de belangrijkste onderdelen en geven 3 jaar omruilgarantie. Bijkomend planten we 5 bomen per verkochte laptop.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: We vermijden maar liefst 1.200 tot 1.500 kg afval en we besparen 190.000 liter water door een laptop te hergebruiken i.p.v. een nieuwe te maken.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: De energie die nodig is om een geheugenkaart te maken is groter dan het totale energieverbruik van een laptop tijdens de verwachte levensduur van 3 jaar. We sparen tussen 20 en 24 kg brandstof uit voor elke laptop die we produceren. Voor elke kg van een nieuwe laptop is 12 kg brandstof nodig.
  • Gebruiksduur verlengen: We verlengen de levens- en gebruiksduur met 3 jaar en bieden hierna een circulaire terugkoop. Dit proces kan zich tot 4 keer herhalen. De levensduur van een laptop kan zo verlengd worden met 12 jaar.
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: We hergebruiken alle onderdelen die niet defect zijn en geven het toestel een nieuwe look. Opgefrist, herschilderd en opgepoetst, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: We hergebruiken 99% van de materialen als we een laptop herfabriceren tot een nieuwe. We gooien niets weg en hebben ondertussen een collectie van meer dan 180.000 reserveonderdelen opgebouwd. 1% van ons product gaat naar Sims Recycling, waar het wordt hergebruikt. We zorgen ervoor dat we geen ecologische voetafdruk achterlaten

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

  • Ontzorging: 3 jaar omruilgarantie, nieuwe batterij en we upgraden de belangrijkste onderdelen
  • Lagere TCO (aankoopprijs is minder dan de helft van de nieuwwaarde)
  • Gegarandeerde terugkoop na 3 jaar
  • Circulair proces én geen CO2-uitstoot door het planten van 5 bomen per verkochte laptop

 

Eurosys NV

Sectoren ICT

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?