Flokk - BMA, HÅG en RH

Kantoorstoelen

Aanbod in het kort

Als Europese marktleider op vlak van kantoorstoelen streven we ernaar onze milieu-impact te minimaliseren in elk stadium van het product. Van grondstofdelving tot makkelijke ontmanteling voor een volgend gebruik; onze stoelen zijn volledig circulair. We communiceren dit transparant en objectief.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Ons volledig productie- en designproces is geënt op circulaire productie, gekoppeld aan een dienstverlening die circulariteit ook in de praktijk mogelijk maakt voor onze klanten. Ons 5:3 model stelt ons in staat de impact op het milieu te minimaliseren

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: We minimaliseren het gewicht van elke stoel en zorgen ervoor dat we het gebruik van de totale hoeveelheid grondstoffen, de verscheidenheid in soorten grondstoffen en de complexiteit van recyclage minimaliseren.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Bij elke stoel krijgt u een ISO EPD-rapport waardoor we u objectief en transparant zicht bieden op de gebruikte materialen en de graad waarin deze zijn gerecycleerd en gerecycleerd kunnen worden.
  • Gebruiksduur verlengen: D.m.v. modulaire opbouw met een min. aantal componenten zijn we a.d.h.v. onderhouds- of leasecontracten in staat de gebruiksduur van stoelen te verlengen tot 25 jaar (geen verlies van ergonomische waarde).
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Het onderstel en metalen onderdelen zijn geschikt voor hergebruik door de combinatie van een modulaire opbouw en het design voor dissasembly van onze stoelen.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Het volledige productieproces is transparant. Elke aanwezige stof en zijn mogelijke uitstoot gedurende de levensloop, maar ook de gebruikte energie en CO2- uitstoot is te vinden in ons EPD-rapport.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Flokk biedt op maat gemaakte oplossingen passend bij het opzet van de klant. Circulariteit vraagt een partnership waar beide partijen kijken naar eisen en wensen, zowel nu als op lange termijn. Voorbeelden hiervan zijn leasing, aankoop met gegarandeerde restwaarde, onderhoud, refurbishing, etc.

 

Flokk

Sectoren Kantoorinrichting

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?