HAVEP

Duurzame werkkleding

Aanbod in het kort

Bij HAVEP houden we van duidelijkheid. Daarom krijgen al onze duurzame producten het ‘Green Choice’-label. En zoals je misschien wel is opgevallen zitten er steeds meer producten met dit label in onze collecties. Een ontwikkeling waar wij heel trots op zijn.

Waarom is het product of de dienst circulair?

We willen onze businesspartners helpen te verduurzamen door het aanbieden van oplossingen om kleding te recycleren. Daarnaast heeft HAVEP een duurzaamheidroadmap waarin we garanderen dat we meer en meer duurzame materialen zullen opnemen in onze nieuwe collecties. Zo zullen wij richting het jaar 2025 al onze workwear en protective wear circulair aanbieden.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: In nieuwe collecties proberen we steeds de materialen in de mate van het mogelijke te vervangen door duurzame varianten.
  • Gebruiksduur verlengen: HAVEP biedt een reparatieservice aan.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Reeds van bij het ontwerp van nieuwe collecties wordt gekeken naar hoe producten het beste gerecycleerd kunnen worden. Daarnaast voorzien wij ook contact met partners die kleding recycleren of herinzetten.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

HAVEP biedt oplossingen om oude kleding te recycleren. Zo reduceren we samen de CO2-uitstoot, verbruiken we minder water, chemicaliën en energie. Door het inzetten van alternatieve vezelsoorten verbruiken we minder grondoppervlak en helpen we aan een circulaire wereld.

 

HAVEP

Sectoren Textiel

Ambities

B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?