Hydro - Pole Products

Circulaire verlichtingspalen

Hydro Poles logo

Aanbod in het kort

Uw rol in de circulaire beweging begint wanneer u ja zegt tegen circulaire verlichtingslichtpalen! Met Cradle to Cradle Certified™ lichtmasten van Hydro ontvangt u de garantie dat de lichtmasten 100 % recycleerbaar zijn en alle vrijgekomen materialen volledig teruggebracht worden in de kringloop.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Hydro-verlichtingspalen zijn circulaire producten, gemaakt van gerecycleerd aluminium. Na vele jaren van onderhoudsvrij gebruik kunnen de masten op het einde van hun levensduur 100 % gerecycleerd worden. We hergebruiken alle vrijgekomen materialen volledig voor nieuwe verlichtingspalen.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Het terugdringen van de hoeveelheid benodigde materialen voor een verlichtingspaal is vanaf ontwerp al een aandachtspunt. Dit door gebruik te maken van de voordelen van extrusie.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: De focus van Hydro ligt op het reduceren van niet-hernieuwbare grondstoffen. De C2C-certificering heeft ertoe bijgedragen dat alle gebruikte materialen terug gebracht kunnen worden in de technische keten.
  • Gebruiksduur verlengen: Doordat aluminium niet corrodeert, heeft het product een zeer lange levensduur. Vaak gaan verlichtingspalen langer mee dan de oorspronkelijke levensduurverwachting.
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: C2C-certified Hydro-lichtmasten zijn ontwikkeld voor hergebruik. 
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: We bieden aan om afgedankte masten terug te nemen. Op onze productielocatie worden alle materialen gestript en gesorteerd. We recycleren het aluminium en verwerken het tot nieuwe C2C-verlichtingspalen.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Een circulaire verlichtingspaal van Hydro is 100 % recycleerbaar, gemaakt met hernieuwbare energie, voldoet aan strikte richtlijnen voor watergebruik en is geproduceerd in een omgeving waar sociale verantwoordelijkheid de norm is. Het Take Back-retoursysteem ontzorgt de klant en sluit de keten.

Hydro - Pole Products

Sectoren Infrastructuur Verlichting

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?