Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Hydro - Pole Products

Circulaire verlichtingspalen

Hydro Poles logo

Aanbod in het kort

Uw rol in de circulaire beweging begint wanneer u ja zegt tegen circulaire verlichtingslichtpalen! Met Cradle to Cradle Certified™ lichtmasten van Hydro ontvangt u de garantie dat de lichtmasten 100 % recycleerbaar zijn en alle vrijgekomen materialen volledig teruggebracht worden in de kringloop.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Hydro-verlichtingspalen zijn circulaire producten, gemaakt van gerecycleerd aluminium. Na vele jaren van onderhoudsvrij gebruik kunnen de masten op het einde van hun levensduur 100 % gerecycleerd worden. We hergebruiken alle vrijgekomen materialen volledig voor nieuwe verlichtingspalen.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Het terugdringen van de hoeveelheid benodigde materialen voor een verlichtingspaal is vanaf ontwerp al een aandachtspunt. Dit door gebruik te maken van de voordelen van extrusie.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: De focus van Hydro ligt op het reduceren van niet-hernieuwbare grondstoffen. De C2C-certificering heeft ertoe bijgedragen dat alle gebruikte materialen terug gebracht kunnen worden in de technische keten.
  • Gebruiksduur verlengen: Doordat aluminium niet corrodeert, heeft het product een zeer lange levensduur. Vaak gaan verlichtingspalen langer mee dan de oorspronkelijke levensduurverwachting.
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: We bieden aan om afgedankte masten terug te nemen. Op onze productielocatie worden alle materialen gestript en gesorteerd. We recycleren het aluminium en verwerken het tot nieuwe C2C-verlichtingspalen.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: C2C-certified Hydro-lichtmasten zijn ontwikkeld voor hergebruik. Ook de fabriek wordt onderworpen aan audits op het vlak van energieverbruik, emissie en verantwoord ondernemen

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Een circulaire verlichtingspaal van Hydro is 100 % recycleerbaar, gemaakt met hernieuwbare energie, voldoet aan strikte richtlijnen voor watergebruik en is geproduceerd in een omgeving waar sociale verantwoordelijkheid de norm is. Het Take Back-retoursysteem ontzorgt de klant en sluit de keten.

Hydro - Pole Products

Sectoren Verlichting

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?