Kinnarps Belux -The Better Effect

Workspace solutions

Aanbod in het kort

Kiezen voor Kinnarps is de start van een positieve kettingreactie, waarbij pure materialen, inclusief design en een verantwoorde productie leiden tot kwalitatieve producten en een gelukkigere planeet. We noemen het: THE BETTER EFFECT.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Duurzaamheid moet simpeler worden. We zijn dan ook gestart met de ontwikkeling van een circulair bedrijfsmodel. Onze ontwerpstrategie, die nu is gebaseerd op duurzaamheid gedurende de levensduur van het product, wordt hierbij een belangrijke tool. We willen circulair denken in elke fase integreren.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: In het materiaal Re:fill worden stofresten gerecycleerd of hergebruikt om te worden verwerkt tot nieuwe producten. Barkruk Patch wordt gemaakt van stofresten uit de productie.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Het mechanisme van de Capella bureaustoel bestaat o.a. uit gerecycleerd magnesium. De stervoet bestaat uit gerecycleerd aluminium en ons eigen materiaal Re:Fill uit stofresten, gesmolten vezels en gerecycleerd PET.
  • Gebruiksduur verlengen: Onze tool is ‘inclusief ontwerp’. Gebruikers kunnen het meubilair aanpassen aan hun eigen behoeften en zo langer gebruiken. Verschillende onderdelen van onze producten kunnen ook makkelijk worden vervangen.
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Wij kunnen een inventarislijst van bestaand meubilair opmaken en bepalen welke producten in het nieuwe interieurontwerp kunnen worden hergebruikt. 96% van ons restmateriaal is bestemd voor recyclage of energieproductie.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: We laten 30% van ons afval recycleren. We verminderen ook de hoeveelheid afval van verpakkingsmateriaal door de producten van Kinnarps en Drabert te vervoeren in dekens die we hergebruiken.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Het is belangrijk om nieuwe werknemers aan te trekken en om ze te houden. Een inclusieve werkomgeving is aantrekkelijk voor potentieel talent. Het draagt bovendien bij tot een positief imago voor het bedrijf en het werkt kostenbesparend. Producten kunnen worden hersteld, ze hebben een langere levensduur en er zijn minder investeringen nodig op lange termijn.

Kinnarps

Sectoren Kantoorinrichting

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?