Kloeckner Metals Belgium

Stalen Gevel-als-Service

Aanbod in het kort

De stalen “Gevel als Service” biedt naast esthetische voordelen (slank, sterk en maximale daglichttoetreding) vooral prestatiegerichte oplossingen. Slimme circulaire oplossingen bieden een win-win voor iedereen. Het serviceplatform van ODS maakt voor iedere opdrachtgever een plan op maat.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Stalen ramen, deuren en gevels van Jansen zijn een begrip in de architectuur. Dankzij het hergebruikpotentieel, de sterkte en esthetische eigenschappen van het staal, werken wij vaak aan iconische projecten. Onderzoek wijst uit dat dit duurzame karakter de circulaire economie ten goede komt.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Staal is drie keer sterker dan aluminium. Hetzelfde geveloppervlak kunnen wij met minder materiaal realiseren. Naast materiaalefficiëntie, zorgt dit ook voor meer daglichttoetreding (smallere profielen).
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Wij kunnen gevels bouwen die als draagstructuur afval van staal of productieoverschot van derden hebben.
  • Gebruiksduur verlengen: Door Stalen Jansen- ramen, -deuren en -gevels aan te kopen of huren zijn wij verantwoordelijk voor het onderhoud en de beloofde prestatie en werken we dus alleen met topkwaliteit.
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Vanaf het ontwerpstadium moet men het hergebuik integreren. Als dit in het ontwerp vervat zit, kan er nog meer rendement uit de bouwdelen worden gehaald. De geveldelen kunnen in hun geheel meerdere keren door verschillende gebruikers ingezet worden. Het serviceplatform plaatst, neemt terug en voert “upgrades” door als die gewenst zijn.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Lage TCO, ontzorging en prestatiecontracten. Warmtewinning of elektriciteit opwekken via de gevel kan, maar ook veiligheid wordt gegarandeerd (brand-, kogel- en inbraakweerstand).

Kloeckner Metals Belgium nv

Sectoren Kantoorinrichting Bouw

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren

Uw circulaire aanbod hier ook delen?