KOMOSIE vzw

De Kringwinkel

Kringwinkel logo

Aanbod in het kort

Samenwerken met ons is het milieu én sociale tewerkstelling een handje helpen. We geven spullen een 2de leven en verminderen de afvalberg. We bieden een kwaliteitsvol tweedehandsaanbod aan tegen een zacht prijsje en helpen ook 5400 medewerkers met minder kansen op de arbeidsmarkt aan zinvolle jobs.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Producthergebruik is, naast vermijden van afval, de belangrijkste stap in circulaire economie. Onze expertise in sorteren en hergebruik redt jaarlijks 67.000 ton goederen van de afvalberg. De Kringwinkels hergebruiken ook producten en materialen in andere toepassingen via diverse creatieve projecten.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Alle Kringwinkels verkopen herbruikbare goederen en verkleinen zo de afvalberg. Daarnaast bieden heel wat winkels een verhuurdienst aan, herstellen ze o.a. fietsen en creëren ze originele upcycle-producten.
  • Gebruiksduur verlengen: Diverse Kringwinkels beschikken over herstelateliers (o.a. elektro, fietsen, etc.) en/of bieden een hersteldienst na verkoop aan. Tweedehands aankopen stimuleren zorgt ervoor dat producten een nieuw leven krijgen bij een andere gebruiker of in een andere toepassing.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

  • U helpt het milieu én sociale tewerkstelling: reële maatschappelijke meerwaarde.
  • U draagt bij tot echt lokaal hergebruik (naast afval de belangrijkste stap in CE).
  • Onze tweedehandsspullen zijn zacht geprijsd en dus goed voor uw portemonnee.
  • Gratis ophaling van herbruikbare spullen.

 

KOMOSIE vzw

Sectoren Kantoorinrichting Textiel

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
C. Gebruiksduur verlengen

Uw circulaire aanbod hier ook delen?