LOOPIPAK

Graine de Malice ontwierp LOOPIPAK, een herbruikbare verzenddoos gemaakt uit 98% hergebruikt materiaal, om traditionele kartonnen dozen te vervangen bij het verzenden van pakketjes.

LOOPIPAK is een upcyclede herbruikbare verzenddoos, die de traditionele kartonnen doos vervangt. Ze is gemaakt uit 98% hergebruikt materiaal, zoals zeildoeken en panelen. De doos zelf kan meer dan 100 keer hergebruikt worden, wat voor een 100 maal kleinere milieu-impact zorgt. Tussen het gebruik door, worden de dozen nagekeken en krijgen ze een onderhoud om kwaliteit te garanderen.

Elke dag worden er enkele honderdduizenden pakjes verzonden. Dat betekent dat er heel wat kartonnen dozen een keer gebruikt worden en nadien bij het oud papier belanden. Daarom biedt Graine de Malice een circulaire oplossing. Met LOOPIPAK verzendt de verkoper zijn pakket naar de klant in een verpakking die gemaakt werd uit 98% hergebruikt materiaal. De ontvanger stuurt vervolgens de LOOPIPAK opgeplooid terug naar de verkoper, zodat de verzenddoos terug opnieuw gebruikt kan worden.

Ook interessant: het gebruik van deze herbruikbare verpakking kost minder dan de aankoop van een kartonnen doos, het is eenvoudiger om statiegeld terug te krijgen én om pakketjes retour te sturen. Bovendien kan je de LOOPIPAK eenvoudig sluiten en is de doos waterdicht. LOOPIPAK zorgt zelf voor het nodige onderhoud en herstel zodat de verpakkingen meer dan 100 keer opnieuw gebruikt kunnen worden. Dankzij het modulaire ontwerp zijn de dozen eenvoudig te herstellen en op te bergen.

De LOOPIPAK verzenddozen bestaan in zes maten en de zakken met ritssluiting zijn beschikbaar in drie maten. De dozen en zakken zijn allemaal voorzien van handgrepen voor een gemakkelijk transport. Om pakketten te verzegelen, kan je aparte kragen bestellen.

Graine de Malice

Sectoren Andere

Uw circulaire aanbod hier ook delen?