Lyreco

Kantoorartikelen en werkplekoplossingen

Aanbod in het kort

Lyreco wil de waarde van grondstoffen behouden door slimmere samenwerking met leveranciers, klanten en andere stakeholders. Dit bewerkstelligen we via 5 pijlers: adviseren van onze klanten, engageren van de leveranciers, het sluiten van de kringloop faciliteren voor onze producten, het goede voorbeeld geven en positieve impact hebben op alle stakeholders.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Lyreco wil samenwerken met alle partijen met het oog op een betere toekomst voor iedereen. Hierdoor is het uitermate van belang dat we de milieu-impact van onze produkten reduceren tot een zero-impact. Met als gevolg dat Lyreco absoluut wil gaan voor een volledig circulair aanbod van producten en service. We adviseren onze klanten en geven inzichten via motiverende tools zodat ze voor het circulaire product kiezen.  We kiezen voor leveranciers die ook willen bewegen naar een meer circulair aanbod.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Door productassesments kunnen we in dialoog gaan met onze leveranciers om hier te blijven innoveren.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: We zetten ons in om de kringloop te sluiten. We onderzoeken de take-back mogelijkheden voor al onze producten en hebben bijvoorbeeld al een ophaalservicevoor toners.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Lyreco wil altijd meer waardevolle ruwe materialen behouden door slimmere samenwerking met leveranciers, klanten en andere stakeholders. Dit bewerkstelligen we via 5 pijlers: adviseren van onze klanten, engageren van de leveranciers, faciliteren om de loop te sluiten voor onze producten, het voorbeeld geven en positieve impact hebben op alle stakeholders.

Lyreco

Sectoren Andere

Ambities

B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?