Memo Koncept

WIJ GAAN VOOR DUURZAAM WERKGELUK Met duurzame kantoorinrichting naar gelukkige werknemers en betere resultaten!

MEMO Koncept streeft naar duurzaam werkgeluk in vier essentiële pijlers: milieu, economie, mens en organisatie. Die pijlers brengen ze samen in duurzame kantoorinrichting die werknemers gelukkiger maakt, wat leidt tot betere resultaten. Door nauwe samenwerking met circulaire partners creëren ze circulaire werkomgevingen.

C-Koncept, een spin-off van MEMO Koncept focust enkel op circulaire producten en circulaire ontwikkelingen voor een kantooromgeving. Er wordt onderzoek gedaan naar circulaire businessmodellen en circulaire materialen, terwijl ingezet wordt op refurbishment. Dat maakt dat C-Koncept voortdurend evolueert. 

Memo concept richt zich op het ontwerp en de inrichting van volledige kantoorruimtes. Daarbij streven ze ernaar om duurzaamheid te integreren in het volledige proces: van het selecteren van materialen met een lage milieubelasting tot het creëren van efficiënte en gezonde werkplekken. C-Koncept stelt zichzelf de vraag wat er al aanwezig is en hoe ze die middelen opnieuw kunnen benutten om verspilling te minimaliseren. De toewijding aan circulariteit houdt ook in dat ze nauwkeurig onderzoeken welke onderdelen gerepareerd kunnen worden en welke materialen recycleerbaar zijn. 

Tegelijk omarmen ze een samenwerkingsmodel met diverse partners die circulair ondernemen als kernwaarde hebben. Samen sluiten ze de cirkel door gebruik te maken van elkaars expertise en mogelijkheden om circulaire principes in de praktijk te brengen.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Een nieuwe definitie van duurzaam wonen met een transformatieve modulaire sofa voor de circulaire economie
Volledige ontzorging van A-Z bij het inrichten van kantoren. Dit omdat wij een totaalconcept aanbieden. Op onze website vind je alle stappen terug voor het inrichten van een kantoor van A-Z. Het spreekt voor zich dat niet elke stap gevolgd moet worden, maar dat elke inrichting een project op maat is voor ons.
Beroep kunnen doen op onze ruime kennis, maar steeds in samenwerking met de aankopers. Wij gaan steeds uit van de bestaande situatie, analyseren het bedrijf en de medewerkers, en gaan van daaruit ene gepast voorstel doen.

Toelichting toegepaste strategiën

Enerzijds gaan wij met MEMO Koncept altijd zo duurzaam mogelijk gaan inrichten. We kijken steeds eerst naar hergebruik. Welke meubels en producten kunnen (mits eventuele reiniging en herstellingen) hergebruikt worden. Zo wordt er minder geproduceerd en wordt de gebruiksduur van de huidige meubels verlengd.

Wij werken samen met leveranciers die al vanaf het productieproces duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Daarnaast bieden wij meubilair aan dat o.a. gemaakt is van gebruikte en gerecyclede (en dus geen nieuwe) petflessen.
Binnen C-Koncept gaan we leveranciers samenbrengen die elk 1 of meerdere circulaire diensten en producten aanbieden. Dat maakt het voor de aankopers gemakkelijker en overzichtelijker om gegroepeerd te kunnen aankopen, en ontzorgd te worden, in plaats van elk product apart te moeten zoeken. Op deze manier kan ook transport gegroepeerd worden.

Sectoren Kantoorinrichting Infrastructuur

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?