Moonen Packaging

Stack-it

Aanbod in het kort

Stack-it is een gesloten circulair bekerconcept. We beginnen met afvalgrondstoffen en na gebruik gaat de beker naar een vergister die er op zijn beurt biogassen en compost van maakt. Stack-it is een 100 % biologische kringloop. Een pareltje voor uw MVO-beleid.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Stack-it is een biologisch circulair bekerconcept. We leveren bekers en toebehoren en halen ze retour. Voor de Stack-it-bekers hoeven er geen bomen gekapt te worden. Ze worden gemaakt uit het restafval van rietsuikerwinning. Na gebruik worden de bekers verwerkt tot biogas en compost.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: De bekers zijn gemaakt van suikerrietafval met een biologisch afbreekbare coating.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: De gebruikte koffiebekers en bioroerstaafjes worden in bioafvalzakken in een Stack-it-verzamelbak ingezameld. Deze zakken worden opgehaald door de afvalverwerker die het voor 100 % kan omzetten tot biogas en compost.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

U krijgt één concept dat onze suikerrietbekers, roerstaafjes, bioplastic afvalzakken en inzamelsystemen omvat voor een vaste prijs. Daarnaast ligt er een implementatieplan klaar en streven wij naar beker- en afvalreductie om kosten te besparen. Meerdere certificaten/onderzoeken zoals LCA, ISO 14001, Ecovadis, Lean and Green ** bewijzen dat Moonen Packaging een duurzame ketenregisseur voor u is.

 

Moonen Packaging

Sectoren Andere

Ambities

B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?