Project Nekton – Light as a service

Duurzaamheid van bedrijven verbeteren met de adaptieve verlichtingsoplossingen van Project Nekton

Project Nekton biedt duurzame verlichtingsoplossingen die het welzijn, de rentabiliteit en de efficiëntie van ondernemingen verhogen, en er tegelijk voor zorgt dat hun ecologische voetafdruk daalt. Dat doet Project Nekton door gebruik te maken van intelligente, duurzame verlichting die energie bespaart, de werkomgeving optimaliseert en zich aanpast aan de behoeften van elke onderneming.

Ongeveer 12% van het wereldwijde energieverbruik per jaar gaat naar verlichting. Daarom is het belangrijk dat die energie zo duurzaam en efficiënt mogelijk ingezet wordt, terwijl de kosten beperkt blijven. De verlichting van Project Nekton past zich aan aan de omgeving en aan de hoeveelheid beschikbaar daglicht. Hierdoor blijft het energieverbruik van de verlichting beperkt en daalt dus ook de ecologische voetafdruk van de gebruiker.

Light as a Service is een van de manieren waarop Project Nekton duurzame, circulaire verlichting aanbiedt. Deze financiering kan 5, 7 of 10 jaar lopen en nadien uitgebreid worden met 5 extra jaar. Deze kant-en-klare oplossing omvat ontwerp, financiering, installatie en proactief onderhoud, waardoor de energiebesparing aanzienlijk is. Die besparing kan Project Nekton aantonen dankzij het reële verbruik dat op elk moment te checken is via het energiedashboard. Aan het einde van het contract neemt de gebruiker de installatie over of zorgt Project Nekton voor een herbestemming.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

  • Kostenbesparingen: Overstappen naar het light-as-a-service model betekent verminderde initiële investeringen en voorspelbare, beheersbare maandelijkse kosten voor de koper.
  • Verbeterde Duurzaamheid: De circulaire aanpak minimaliseert het gebruik van nieuwe materialen, bevordert herbruikbaarheid en optimaliseert hulpbronnen, waardoor de koper zijn duurzaamheidsdoelstellingen kan behalen.
  • Betere prestaties en betrouwbaarheid: De oplossingen zijn gericht op energie-efficiëntie en langdurige prestaties, wat resulteert in verminderde onderhoudskosten en verbeterde operationele efficiëntie voor de koper.
  • Toekomstbestendigheid: Het dienstmodel maakt naadloze upgrades en aanpassingen mogelijk, waardoor de verlichtingsinfrastructuur van de koper altijd up-to-date blijft zonder significante extra investeringen.

Toelichting toegepaste strategiën

  • Een holistische aanpak van het lichtontwerp met een circulaire visie verhoogt de herstelbaarheid en recycleerbaarheid van de materialen.
  • Intelligente sturing optimaliseert het gebruik van licht naar de omgeving. Dit verhoogt het comfort, verlengd de levensduur van het materiaal en zorgt voor een flexibele schaalbaarheid.
  • De end-of-life service maakt integraal deel uit van de holistische aanpak, waarbij wordt gekeken naar hergebruik, refurbishment of recyclage van de verlichtingsinfrastructuur bij einde van de levensduur.

Sectoren Kantoorinrichting Infrastructuur Verlichting

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?