Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Q-lite

Aanbod in het kort

Tot 15 jaar lang een up to date LED-scherm gebruiken waarvoor de gebruiker een all-in prijs per kwartaal of jaar betaalt. Plaatsing, onderhoud, software, elektriciteit, upgrade, retour naar fabriek en demontage zijn inbegrepen.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Verschillende circulaire strategieën worden toegepast in het DaaS-model waardoor de milieu-impact op vlak van CO2 en materiaalgebruik aanzienlijk daalt. Bij het ontwerp zijn zoveel als mogelijk recycleerbare materialen gebruikt, die door het modulaire schroef- en kliksysteem ook hoogwaardig terug te winnen zijn. Door het modulaire ontwerp zijn upgrades mogelijk, waardoor de levensduur met 50% verlengd kan worden. Door als producent eigenaar te blijven en de elektriciteitsrekening te betalen, dwingen wij onszelf om een kwalitatief product op de markt te brengen dat door innovaties tijdens zijn levensduur geoptimaliseerd kan worden en na zijn levensduur in onze eigen fabriek gedemonteerd wordt.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Het modulaire productontwerp vermijdt zoveel als mogelijk harde kunststoffen, foams en coatings. Hierbij is er gekeken naar 100% recyclebare grondstoffen waarin zoveel als mogelijk secundaire materialen gebruikt worden. Zo is de kast 100% recyclebaar met reeds 80% gerecycleerd aluminium, 95% gerecycleerd staal en glas met een wisselend percentage.
  • Gebruiksduur verlengen: De gebruiksduur wordt verlengd van 10 jaar naar 15 jaar. Een verlenging van 50%!
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Het modulaire productontwerp met schroef- en kliksysteem en waterdichte kast maakt dat het display gemakkelijk te onderhouden en te upgraden is alsook te demonteren in zuivere grondstofstromen.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: De constante klimaatregeling en glazenfront zorgen ervoor dat de levensduur van de elektronica verlengd wordt. Door de waterdichte kast worden foams, coatings en harde kunststoffen vermeden op de onderdelen. Hierdoor zijn deze hoogwaardiger te recycleren.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

  • Langer gebruik van het zelfde product dat 15 jaar lang up to date gehouden wordt
  • Geen grote vooraf investering
  • Geen risico’s
  • Complete ontzorging van plaatsing tot demontage
  • Duurzame aankoop

Q-lite

Sectoren ICT

Ambities

B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?