Responsible Office

Duurzaam kantoormateriaal

Aanbod in het kort

Responsible office wil aankopers helpen om snel duurzame keuzes te maken in hun bestekken voor kantoormateriaal. De website van Responsible office biedt een overzicht van producten die minstens één derdepartijcertificaat hebben en daardoor dus bewezen duurzamer zijn. Responsible office is een initiatief van de branchevereniging voor kantoor- en schoolartikelen en heeft geen commercieel oogmerk.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Heel wat producten op de Responsbile Office lijst kunnen nu worden hervuld, hergebruikt of gerecycleerd, of ze zijn recycleerbaar. Er bestaat ook een reversed logistics systeem, waarbij bepaalde producten opgehaald worden na gebruik om er weer nieuwe van te maken. Papier en papierwaren in de lijst worden in Europa gemaakt. Houtverzels komen van correct beheerde bossen met heraanplant en de  waterkringen worden gesloten met eigen zuiveringsinstallaties.
 

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

Dit verschilt per product en productcategorie, je vindt meer informatie op de website. Responsible Office start met een traject 'Responsible Office Circulair' om, samen met de sector, nog meer in te zetten op circulariteit. 

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Als aankoper kan je de derdepartijcertificaten en de producten van de Responsible Office website downloaden. Zo wordt het eenvoudiger om snel, correct en onafhankelijk te beoordelen welke producten duurzamer zijn. Op eenvoudige vraag kan je ook een lijst van producten (zonder merknaam) krijgen om je bestek voor te bereiden.

 

Uw circulaire aanbod hier ook delen?