Rockpanel

Gevelbekleding uit steenwol

Rockpanel

Aanbod in het kort

Rockpanel biedt hoogwaardige gevelbekleding gemaakt van steenwol, een materiaal dat van nature duurzaam, brandveilig en dimensiestabiel is. De gevelpanelen hebben een erkende levensduur van maar liefst 60 jaar. Ze bestaan tot wel 50% uit gerecyclede materialen en zijn volledig recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. Rockpanel is onderdeel van de ROCKWOOL groep. Een onderneming waar respect voor mens en milieu al vele jaren hoog in het vaandel gedragen wordt.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Rockpanel is BRE Global A+ / A gecertificeerd. Interesse om een gevel te realiseren met een natuurlijke grondstof (basalt) die nagenoeg 100 % recycleerbaar is en dit zonder concessies op creativiteit? Rockpanel, de juiste keuze!

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Gebruiksduur verlengen: In de door BRE uitgevoerde levenscyclusanalyse is Rockpanel gevelbekleding beoordeeld aan de hand van specifieke duurzaamheidscriteria. Deze onafhankelijke audit bevestigde positieve scores over de hele lijn
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Op basis van de beoordeling kregen geventileerde constructies met Rockpanel plaatmateriaal enkel A+ en A scores. A+ in het geval van houten achterconstructies en A bij aluminium achterconstrcuties. De producten mogen een gegarandeerd duurzaam bekledingsmateriaal worden genoemd.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Rockpanel heeft als organisatie vanaf het prille begin gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. De producten zijn duurzaam over de gehele levensduur. Het natuurlijke basismateriaal, het efficiënte productieproces, de duurzaamheid, het veilige gebruik, de recycleerbaarheid en het geringe onderhoud maken Rockpanel gevelbekleding tot een doordachte en verantwoorde keuze.

 

Rockpanel

Sectoren Bouw

Ambities

C. Gebruiksduur verlengen
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?