Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Sedus Stoll

Temptation

Aanbod in het kort

Temptation is zo ontworpen dat het product continu aanpasbaar is aan behoeften en omstandigheden. Facilitaire diensten van bedrijven die vaak hun kantoren verhuizen of herschikken besparen hiermee gigantisch veel tijd. Het product is bovendien aanpasbaar aan nieuwe functies (staand werken of vergaderen).

Waarom is het product of de dienst circulair?

Temptation is een kantoormeubel dat is samengesteld uit drie onderdelen die op zo’n manier met elkaar verbonden worden dat het product quasi 100 % recycleerbaar is. Het is gemaakt om honderden keren her op te stellen. Met de onderdelen kunnen steeds weer andere configuraties worden gemaakt.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Ontworpen voor upgrading en veelvuldig hergebruik door middel van een stuksprijslijst (naast een productprijslijst).
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Het product bestaat uit 21 % gerecycleerd materiaal. Het is 99 % recycleerbaar en heeft 47 % snel vernieuwbaar materiaal.
  • Gebruiksduur verlengen: Lange garantie en modulair. We gebruiken een stuksprijslijst om de ombouw voor nieuwe functies te vergemakkelijken. Hoge kwaliteit en zeer robuuste bouw, gemaakt voor veelvuldige manipulatie en snelle en makkelijke (her)opbouw.
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Design for Disassembly. Eenvoudige, makkelijk begrijpbare en manipuleerbare opbouw.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Designed for recycling: 52 % hout, 47 % staal, 1 % kunststof. Het heeft een Toxproof-certificaat. De terugname model wordt momenteel bestudeerd.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Zeer snelle en eenvoudige assemblage en eventuele ombouw. De stuksprijslijst laat efficiënt hergebruik toe. De robuuste bouw biedt een geschatte levensduur van meer dan 20 jaar. Investeringen zijn beperkt door de mogelijkheid tot ombouw.

 

Sedus Stoll

Sectoren Kantoorinrichting

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?