Skellet

Duurzame staalconstructie

Aanbod in het kort

Skellet is de lichtste en de meest duurzame staalconstructie ter wereld. Skellet prikkelt ontwerpers om ermee aan de slag te gaan. Het is een meccano voor volwassenen. Skellet is niet weg te denken uit de wereld van circulair bouwen.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Skellet is een volledig demonteerbare stalen draagconstructie voor gebouwen. 95 % van de onderdelen zijn rechtstreeks herbruikbaar. De resterende 5 % is 100 % recycleerbaar. De kans op her-inzetbaarheid van Skellet is zeer groot. De draagconstructie kan tijdens de levensduur van het gebouw worden aangepast.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren:Skellet-draagconstructies zijn gemiddeld 50 % lichter dan traditionele stalen draagconstructies voor dezelfde stabiliteit. De productie van nieuw staal wordt gereduceerd met 50 %.
  • Gebruiksduur verlengen: 95 % van de onderdelen zijn rechtstreeks herbruikbaar. De kans op herinzetbaarheid van Skellet is zeer groot. De draagconstructie kan tijdens levensduur van het gebouw worden aangepast.
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: 95% van de onderdelen zijn rechtstreeks herbruikbaar. De kans op herinzetbaarheid van Skellet is zeer groot.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: De resterende 5 % imateriaal is 100 % recycleerbaar.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Skellet-staalconstructies zijn goedkoper dan de traditionele varianten. De draagconstructie heeft een hoge restwaarde na levensduur van het gebouw. De kans op herinzetbaarheid of verkoop via de tweedehandsmarkt is heel groot. Dit omdat de toepassingsgebieden waarin Skellet kan worden ingezet zeer groot zijn.

Skellet

Sectoren Bouw

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?