Systimber houtschakelbouw

Aanbod in het kort

Systimber gebruikt gecertificeerd Europees naaldhout voor nieuwbouw, renovatie en herbestemming. De materialen zijn puur en worden niet vermengd. De verbindingen zijn mechanisch. Opbouwen, demonteren en opnieuw opbouwen gaan razendsnel en er wordt geen water gebruikt. De productie gebeurt bovendien lokaal.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Systimber houtschakelbouw is een innovatieve houtbouwtechnologie waarbij alle elementen mechanisch worden verbonden. De met Systimber gebouwde constructies kunnen opnieuw worden gedemonteerd en elders opgebouwd.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: Ontwerp voor gedeeld of meervoudig gebruik.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: Kiezen voor snel hernieuwbare grondstoffen (Europees naaldhout, PEFC).
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: De volledige constructie kan worden gedemonteerd, verhuisd en elders opgebouwd.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Ook de afzonderlijke elementen kunnen worden hergebruikt of gerecycleerd. Zo kunnen de stalen “spacers” oneindig worden gebruikt voor de opbouw van houtschakelbouwconstructies. Ook het hout kan hergebruikt worden.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

Een verregaande planning van de constructie is mogelijk, waardoor de bouwkosten heel goed in kaart kunnen worden gebracht. U geniet van een snelle opbouw, een gezonde leefomgeving (dampopen) en een mooie natuurlijke zichtafwerking van het hout.

 

Systimber houtschakelbouw

Sectoren Bouw

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?