Tarkett

Tarkett’s Flooring As A Service

Aanbod in het kort

U bent niet langer de eigenaar van de vloerbekleding, maar geniet van het gebruik en de bijhorende dienstverlening aan de hand van een maandelijkse prijs per m². Tarkett staat garant voor het recycleren (upcycling) van alle gebruikte materialen, die als grondstof dienen voor de vervaardiging van nieuwe vloerbekleding.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Meer dan 66 % van het Tarkett tapijtgamma is geproduceerd uit gerecycleerd materiaal (PA6-garen en gerecycleerde kalk). Oude tapijttegels worden voor 99.7 % terug gerecycleerd tot basisgrondstof. De EcoBase (TM) tapijtrug is weer in ons eigen proces terug te brengen en de PA6-garens worden gerecycleerd tot nieuw garen. Met “Flooring As A Service” bent u volledig vrij van zorgen en krijgt u een immer proper tapijt voor een vaste maandelijkse bijdrage.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Totale hoeveelheid materialen reduceren: 99,97 % van de grondstof wordt hergebruikt en we bieden een servicemodel aan.
  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: De gebruikte grondstoffen zijn reeds gerecycleerd.
  • Gebruiksduur verlengen: Wij bieden garantie op het product/ dienst gedurende de gehele looptijd van het contract.
  • Potentieel hergebruik product of component maximaliseren: Design for Disassembly, modulair ontwerpen, gestandaardiseerd ontwerpen, Inzicht in samenstelling en verbindingen, terugname-engagement aangaan, circulaire verdienmodellen toepassen en de klant inzicht bieden in volgende loops.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Design for recycling, de klant inzicht bieden in gebruikte materialen, verminderen van toxiciteit, terugname-engagement aangaan, circulaire verdienmodellen toepassen en de klant inzicht bieden in volgende loops.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

We helpen u bij het beheer van vloerafval en dragen ons steentje bij tot de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en het milieu. U kunt er zelfs veel kosten mee besparen in uw projecten. We vormen vloerafval en secundaire materialen om tot kwalitatieve nieuwe producten. U ontvangt ondersteuning bij mogelijke aanbestedingen of offerteverzoeken aangaande circulariteit. Tevens ontvangt u op aanvraag rapportages van uw inspanningen welke u in uw jaarverslagen mee kunt nemen.

Tarkett

Sectoren Kantoorinrichting Bouw

Ambities

A. Totale hoeveelheid materialen reduceren
B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?