TRIC en Emma Safety Footwear

Circulaire veiligheidsschoenen

TRIC-Emma

Aanbod in het kort

TRIC is leverancier en distributeur van circulaire werkkledij en veiligheidsschoenen. Samen met EMMA SAFETY FOOTWEAR delen we de passie voor het duurzaam beleid en ecologische producten.

Waarom is het product of de dienst circulair?

Alle gebruikte materialen zijn gericht op circulariteit. Voor textiel denken we aan biologisch katoen, gerecycleerd polyester, lyocell,...
De circulaire veiligheidsschoen van EMMA bestaat voor 100% uit gerecycleerd materiaal dat getest niet schadelijk is voor het milieu. Er is dus geen afval. We staan zelf in voor het circulaire ontwerp, take-back logistiek, ontmanteling en hergebruik van materialen. De schoenen zijn ontworpen om uit elkaar te kunnen halen maar uiteraard ook om comfortabel te zijn. Het tweede leven van de materialen is al vastgelegd en de schoen heeft een materialenpaspoort.

Welke circulaire strategieën worden toegepast?

  • Niet-hernieuwbare virgin input reduceren: De circulaire schoenen zijn voor 100% gemaakt van gerecycleerd materiaal.
  • Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid: Alle componenten van de veiligheidsschoenen van EMMA SAFETY FOOTWEAR zijn 100% recycleerbaar. Gemiddeld bestaat een bovenschoen uit 11 onderdelen.De gebruikte materialen zijn niet schadelijk voor het milieu.  Bij onze circulaire schoen zijn er dit slechts 5. Dit maakt dat er minder energie en arbeid nodig is voor het uit elkaar halen en recycleren.We staan zelf in voor de take-back, ontmanteling en het hergebruik van de materialen.

Wat zijn de voordelen voor aankopers?

EMMA SAFETY FOOTWEAR biedt de eerste 6 circulaire modellen aan via haar dealers. Daarnaast staan ze ook in voor de take-back logistics waarbij de grondstoffen automatisch een tweede leven krijgen. Bij TRIC NV kan u terecht voor alle duurzame kledij en veiligheidsschoenen. TRIC is gespecialiseerd in overheidsopdrachten en projectmatige aankopen, door het uitstekende service niveau. Daarnaast kan u steeds terecht in onze 3 winkelpunten in Kuurne, Wondelgem en online.

 

TRIC en Emma Safety Footwear

Sectoren Textiel

Ambities

B. Niet-hernieuwbare virgin input reduceren
C. Gebruiksduur verlengen
D. Potentieel hergebruik product of component maximaliseren
E. Potentieel hergebruik materialen maximaliseren – recycleerbaarheid

Uw circulaire aanbod hier ook delen?