2023 UCI Cycling World Championships Sustainable Procurement Code

De UCI Cycling World Championships 2023, die in augustus 2023 in Glasgow worden gehouden, zijn de eerste kampioenschappen waarin 13 UCI-wereldkampioenschappen tegelijkertijd plaatsvinden, waardoor het het grootste wielerevenement ooit is.

Evenementen zullen plaatsvinden op verschillende bestaande locaties in Glasgow en elders in Schotland.

De 2023 UCI Cycling Worlds heeft de ambitie om een leider te zijn op het gebied van milieuvriendelijke innovatie en duurzame ontwikkeling in de sport, en is daarom een ondertekenaar geworden van het United Nations Sports for Climate Change Action Framework.

Het doel van de 2023 UCI Cycling Worlds is om transformatieve verandering teweeg te brengen door gebruik te maken van het mondiale platform om meer mensen aan te moedigen om te gaan fietsen en te laten zien hoe fietsen een van de krachtigste wapens kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering.

De 2023 Cycling Worlds is verantwoordelijk voor kernfuncties en zal sommige inkoopactiviteiten rechtstreeks uitvoeren, terwijl publieke en private sector Event Delivery Partners leiding zullen geven aan de ontwikkeling van aspecten zoals gedetailleerde competitie- en evenementenorganisatie, evenementen- en locatieontwerp en -uitvoering. Dit omvat ook de inkoop van relevante goederen, diensten en werken (bijv. tijdelijke en permanente bouw- en infrastructuurprojecten).

Raadpleeg de publicatie hier