Aberdeenshire New Build & Refurb projects

De Aberdeenshire Council heeft een project voor de strategie van kantoorruimte geĆÆmplementeerd om kantoorruimte te optimaliseren en een ruimteplan te ontwikkelen dat geschikt is voor de toekomst. Deze strategie wordt momenteel herzien, aangezien de Raad bepaalt wat er nodig zal zijn op het gebied van kantoorruimte in de post-Covid omgeving. De strategie voor het Ellon-kantoor is echter wel voortgezet. Dit komt mede doordat het gebruik van het kantoor slechts een onderdeel is van het voorstel voor meervoudig gebruik van het gebouw.

Als onderdeel van het milieubeleid, het klimaatveranderingsbeleid en de toewijding aan de circulaire economie is de Raad van plan ervoor te zorgen dat de ontwikkelingen zo energiezuinig mogelijk zijn en gebouwd worden volgens de principes van de circulaire economie. De circulaire economie wordt steeds vaker overwogen in de besluitvorming van de Raad en wordt ondersteund door twee belangrijke beleidstoewijdingen.

De toewijding aan hulpbronnen en de circulaire economie (2019) verplicht de Raad om circulaire economieprincipes en -praktijken intern en in externe invloedsgebieden te bevorderen, zoals evenementen, aannemers, partners, gemeenschap en overheid. In 2020 is een verklaring inzake klimaatverandering ondertekend, waarin de toewijding werd opgenomen om samen met anderen in de regio te werken aan het bereiken van Netto Nul in Aberdeenshire tegen 2045, door energietransitie en een circulaire economie te bevorderen.

Raadpleeg de publicatie hier