Best Practice Tour Circulair Aankopen

Bedrijfsbezoeken bij best practices op vlak van circulair aankopen

De werk­me­tho­des demonstreren die in de prak­tijk de bes­te resultaten opleveren. Dat is de Best Practice Tour Circulair Aankopen van de Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek (VIB).

VIB en CSR CAMPUS hebben in de loop van de Green Deal Circulair Aankopen een volledig traject georganiseerd van circulaire Best Practice Tours voor aankopers met interesse in circulair aankopen. Leren hoe je circulair aankoopt via inspirerende sessies rond aankoopprojecten, processen, bestekken, bevragingen van de markt en het meten van circulaire impact is een belangrijke basis. Dit aanvullen met de échte voorbeelden op het terrein kan de goesting om circulair aan te kopen en het geloof dat er een echte markt is voor circulaire producten enkel maar versterken.

Verschillende bedrijven en projecten met uitzonderlijke circulaire voorbeeldcases werden via georganiseerde tours bezocht door aankopers en facilitatoren binnen en buiten de GDCA. Onder de cases waren o.a. het internationaal befaamde circulaire stadskantoor VENLO, het maken van circulair wc-papier en van black satina cradle to cradle sanitaire oplossingen, bouwmaterialen van UNILIN, nieuwe circulaire verlichtingsmodellen van Signify en circulaire hightech in de Vlaamse textielsector bij Alsico en Concordia.

Vereniging voor Inkoop en Bedrijfslogistiek

Partners CSR Campus, IFMA Belgian Chapter

Sectoren Bouw › Textiel › Andere ›

Heb je een vraag over deze case?