Catering Sundries Framework

Scotland Excel beheert namens de Schotse regering een portfolio van meer dan 70 samenwerkingscontracten ter waarde van £2 miljard. Frameworks zijn tweefasen inkoopbenaderingen waarbij in eerste instantie leveranciers worden geselecteerd die veelvoorkomende goederen, diensten of werken leveren en die hebben ingestemd met vooraf overeengekomen voorwaarden. Frameworks zorgen ervoor dat leden de beste waarde halen uit inkoop door hun gecombineerde bestedingskracht.

Scotland Excel kreeg ondersteuning bij de ontwikkeling van hun vernieuwingsframework voor cateringbenodigdheden, dat Schotse gemeenten ondersteunt bij het sourcen van een scala aan producten. Het framework biedt zowel wegwerp-cateringartikelen als herbruikbare cateringapparatuur. Dit contract heeft een waarde van £16 miljoen over een periode van vier jaar (een initiële framework van 2 jaar vanaf augustus 2020 met een verlengingsoptie tot juli 2024).

De frameworkontwikkelaar nam in december 2019 contact op met Zero Waste Scotland via ProCirc en vroeg om informatie over hoe ze frameworkgebruikers konden voorbereiden op de aankomende richtlijn voor eenmalig gebruik van plastic, met betrekking tot toekomstige materialen met marktbeperkingen of een verbod.

Raadpleeg de publicatie hier