CircuLab Limburg

Eén grote multidisciplinaire businesscase die heel wat leerlessen aanreikt

Op het wetenschapspark in Diepenbeek is een nieuwe, multidisciplinaire onderzoekssamenwerking in ontwikkeling. Dit onderzoeks- en valorisatiecentrum wil circulaire bouw promoten vanuit verschillende expertises en een breed perspectief. Dat zal het doen vanuit een nieuw te bouwen circulair gebouw op Campus Diepenbeek van de UHasselt.

Aan het ontwerp- en bouwproces wordt een leer- en onderzoekstraject gekoppeld. Dat zal circulair bouwen analyseren vanuit juridisch, beleidsmatig, economisch en ontwerpmatig- en bouwtechnisch oogpunt.
Het uiteindelijke doel? Het zijn er twee. Door de totstandkoming van het circulaire kantoorgebouw als één grote multidisciplinaire businesscase te beschouwen, willen de projectpartners lessen trekken om het aanbestedingslandschap voor circulaire bouw grondig te veranderen.

Daarnaast willen ze op basis van hun traject een handleiding voor circulaire bouw opstellen. Daarin zullen ze de meest voorkomende pijnpunten in kaart brengen en aangeven hoe die weggewerkt kunnen worden. Zo hopen ze meer opdrachtgevers en andere bouwactoren te overtuigen om circulair te bouwen én hen een duidelijk stappenplan aan te reiken om hun project te realiseren.

 
 

Sectoren Bouw ›

Resultaat