Circulair printen, kopiëren en scannen

ZORG Leuven neemt circulariteit op in bestaande overeenkomst

ZORG Leuven neemt circulariteit op in de raamovereenkomst voor reproductiemateriaal.

Concreet gaat het om het huren van duurzame print-, kopieer- en scancapaciteit, en om beheer- en rapporteringssoftware. De reproductiemiddelen maken deel uit van een breder digitaliseringsproject rond documentmanagement, dossierbeheer, archivering en rapportering.  Er werd, binnen het wettelijke karder, een berope gedaan op de bestaande raamovereenkomst die was afgesloten door de inkoopcentrale.

In de voorbereiding van dit project organiseerde ZORG Leuven strategische workshops waar een  strategische kaart werd opgemaakt. Door de duidelijke focus kon met de leverancier worden onderhandeld over de bestaande raamovereenkomst. Dit resulteerde in een addendum bij het contract met circulaire doelstellingen. Deze werden bijna helemaal gerealiseerd.

Circulaire criteria zijn niet enkel mogelijk bij nieuwe contracten. Deze case toont aan dat je ook met bestaande partners, binnen lopende overeenkomsten, kunt onderhandelen over de contractafspraken. Dialoog  met de sector is volgens Zorg Leuven cruciaal om tot goede circulaire afspraken te komen. De leverancier is zo enthousiasmeerd dat hij nu zelf circulariteit aanbrengt bij andere projecten.

Zorg Leuven

Partners The Global Picture

Sectoren ICT › Papier & kantoormateriaal ›

Heb je een vraag over deze case?