Essenscia CAN - Circulair Aankopen Netwerk

Circulair aankopen voor de chemie-, kunststoffen- en lifesciencessector

Bedrijven in de sector van de chemie, de kunststoffen en de lifesciences werken binnen een het sterk gereglementeerd kader. Dit maakt het complexer om circulair aan te kopen. Essenscia richtte het CAN op om hen hierbij te helpen.

Essenscia CAN, het Circulair Aankopen Netwerk, werd eind 2017 opgericht met de steun van Vlaanderen Circulair in de context van de Green Deal Circulair Aankopen.Het netwerk deelt tips en tricks, pakt problemen collectief aan, moedigt innovatieve businessmodellen aan, en stimuleert innovatie om op biogebaseerde grondstoffen over te schakelen. Dit met het oog op circulair aan- en verkopen.

Essenscia CAN: 

  • organiseerde drie sectorspecifieke events
  • lanceerde een website met daarop o.a. enkele handige overzichtsdocumenten met heel wat tips & tricks en links naar bruikbare tools om circulair aankopen in de dagelijkse bedrijfspraktijk te integreren. De referenties zijn ingedeeld volgens kennis- en ervaringsniveau zodat de informatie op maat kan geselecteerd worden.
  • bracht een driedelige toolbox uit i. s.m. Louvain Management School

De afdeling essenscia Wallonie heeft zich geëngageerd om als facilitator in te stappen in de Waalse Green Deal Achats Durable die in 2020 werd opgestart. Essenscia hoopt ook de sectoren waar chemie, kunststoffen en levenswetenschappen de toeleverancier zijn, te inspireren.

Essenscia

Partners Louvain School of Management

Sectoren Andere › Chemie- en farmasector ›

Heb je een vraag over deze case?