Furniture for circular building 't Centrum

In Belgiƫ heeft Kamp C het volledig circulaire kantoorgebouw 't Centrum gebouwd. Kamp C is een autonoom agentschap van de provincie Antwerpen en een partner van Interreg NSR ProCirc. Het nieuwe kantoor had meubilair nodig en uiteraard wilde Kamp C dat dit circulair meubilair zou zijn, passend bij de circulaire ambities van het gebouw zelf. Daarom lanceerden ze een pilotproject voor de circulaire aanbesteding van kantoormeubilair.

Kamp C ontdekte dat het Agentschap Facilitair Bedrijf van de Vlaamse Overheid een raamovereenkomst heeft met Nnof voor de aanbesteding van circulair kantoormeubilair (wat ook een ander pilotproject is, uitgevoerd door Circulair Vlaanderen). Deze raamovereenkomst kan worden gebruikt door overheidsinstanties in Vlaanderen zonder dat er een apart aanbestedingsproces opgezet hoeft te worden. Dit is belangrijk omdat het niet opzetten van een apart aanbestedingsproces Kamp C veel tijd en moeite heeft bespaard.

Kamp C en Nnof hebben een procedure opgesteld om te achterhalen wat Kamp C nodig zou hebben in hun nieuwe kantoor. Ze vergeleken die lijst met wat Nnof al op voorraad had. Inderdaad, naast hun rol als consultant heeft Nnof ook een voorraad gebruikte en gereviseerde kantoormeubelen van eerdere projecten, evenals een werkplaats waar gebruikt meubilair opnieuw kan worden geproduceerd of gerepareerd (bijvoorbeeld machines voor het verwijderen van versleten toplagen en herbekleding).

Als gevolg hiervan hoefde Kamp C geen nieuw kantoormeubilair te kopen. Het meeste van het vorige kantoormeubilair werd verplaatst naar 't Centrum en Kamp C kocht enkele tweedehands items uit de voorraad van Nnof.

Raadpleeg de publicatie hier