Hangar K

Circulair ingerichte Co-creatiehub

Hangar K is meer dan alleen een coworking space. Het is een co-creatiehub waar starters, groeiers en gevestigde ondernemingen worden samengebracht onder één dak met een duidelijke missie: ondernemerschap versterken. Hangar K connecteert starters met groeiambities en gevestigde ondernemingen op zoek naar inspiratie en innovatie. Het is een dynamische concept met een duidelijke missie om innovatieve ondernemers te verenigen, verbinden en te versterken. Hangar K stimuleert co-creatie en kruisbestuiving tussen starters, groeiers en gevestigde ondernemingen. Binnen Hangar K ondersteunen ondernemers elkaar, leren ze van elkaar en realiseren ze hun groeiambities. Samen formuleren ze concrete antwoorden op de stijgende vraag naar innovatieve toepassingen. Daarnaast biedt het  toegang tot de praktijk expertise van bedrijven en de academische kennis van hogescholen en universiteiten.

De inrichting van de ruimte gebeurde in samenwerking met Junoo. Door de modulaire indeling kan makkelijk worden ingespeeld op veranderende behoeften van de gebruikers.

Op de actiedag van 25 september 2018 lichtte Piet Verhoeve, manager van Hangar K, toe:

"Als werkruimte overstijgt Hangar K zichzelf, het biedt inspirerende en modulair ingerichte werkplekken aan waarvan de bestemming permanent kan wijzigen in functie van de behoefte van de gebruikers van het gebouw. En dit alleen maakt het al een circulair verhaal: alle materialen en technieken die werden toegepast voor de inrichting van de incubator zijn gericht op het eenvoudig demonteren en hergebruiken van de materialen. Enkele principes van de circulaire inrichting van het gebouw:

  • Gebruik van natuurlijke (niet-toxische) materialen met maximaal inzetbaarheid van hernieuwbare grondstoffen (natuurlijke vezels zoals hout, vilt, etc.) of materialen die 100% herbruikbaar en recycleerbaar zijn (glas, hout,...) 
  • Moduleerbare concepten met multiple toepassingen (werkplek, vergaderruimte, eetruimte, opleidingsruimte,...).
  • Minder materiaal maar materiaal dat multifunctioneel inzetbaar is
  • Mogelijkheid tot het creëren van verschillende zones met uniforme en eenvoudig demonteerbare materialen
  • Hergebruik van het afval van de inrichting door samenwerking met Coderdojo (wanden die door kinderen gebruikt worden voor robotica-toepassingen)"

Hangar K

Partners Junoo

Sectoren Bouw › Kantoorinrichting ›

Heb je een vraag over deze case?