Ruilwinkel BabyBazaar

In ruilwinkel Babybazaar kunnen ouders terecht om kledij en materiaal voor baby’s en kleine kinderen te ruilen.

BabyBazaar is een ruilwinkel voor baby- en kinderspullen in Eeklo. Ouders en grootouders brengen er kwaliteitsvolle oude spullen binnen en krijgen daarvoor jetons waarmee ze nieuwe spullen kunnen uitkiezen in de winkel. Het is een initiatief van Huis van het Kind Eeklo.

Kinderspullen worden vaak weggegooid wanneer ze niet meer passen of nodig zijn. En dat terwijl veel ouders blij zouden zijn met die spullen, die vaak nog in goede staat zijn. Daarom startte Huis van het Kind Eeklo het initiatief Babybazaar. In die ruilwinkel kunnen ouders kledij en spullen binnen brengen als ze die niet meer nodig hebben. In ruil voor jetons kunnen nieuwe of toekomstige (groot)ouders ze gratis overnemen.

Dit initiatief zorgt er niet alleen voor dat kinderspullen een nieuw leven krijgen, maar helpt ook mee in de strijd tegen kinderarmoede. Ouders die zelf nog niets kunnen binnenbrengen in ruil voor jetons, kunnen er krijgen via Kind en Gezin of het Sociaal Huis.

Het aanbod bestaat uit kinderkledij tot maat 116 en babyspullen zoals bajes, verzorgingskussens, draagdoeken, flesjes, buggy’s, sterilisator,… . Voor de spullen in de winkel komen, controleren de vrijwilligers streng op kwaliteit en reinigen, wassen en strijken ze alles.

Heb je een vraag over deze case?