Spadel engageert zich om tegen 2025 volledig circulair te werk te gaan

Het GDCA project REFIL mikt op circulariteit bij de verpakkingen.

De groep Spadel commercialiseert natuurlijk mineraalwater, bronwater en dranken op basis van natuurlijk water. Ze zijn actief in de Benelux, Bulgarije, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Spadel hecht veel belang aan duurzame ontwikkeling. Met ‘Source of Change’ engageren ze zich om tegen 2025 volledig circulair te werk te gaan. Hun deelname aan de GDCA kadert in deze ambities.

Met het project REFIL mikt Spadel op verpakkingen. Hun ambitie is om de niet-hernieuwbare virgin input te reduceren. Dit doen ze door de hoeveelheid gerecycleerd materiaal in de PET-flessen en verpakkingsfolie stapsgewijs te verhogen. In 2020 zal voor één van hun merken de verpakkingsfolie volledig uit gerecycleerd materiaal bestaan.

Geert Maddens, Corporate Buyer van Spadel, zegt veel geleerd te hebben van de deelname aan de GDCA. “Verpakking raakt onze volledige business. We hebben dan ook veel disciplines moeten betrekken, elk met hun eigen prioriteiten. Iedereen mee krijgen voor deze verandering is een uitdaging. Circulair aankopen is voor een deel change management. Verder moeten we ook de markt meekrijgen. Duurzame verpakkingen zijn in opmars, maar het is toch een uitdaging om een goede match te maken tussen wat de markt reeds kan aanbieden en wat onze klant wenst.”

Heb je een vraag over deze case?