Stad Leuven bouwt circulair

Interreg NSR ProCirc - pilot zet in op circulair bouwen

Eind 2020 opende in Leuven een nieuwe maakleerplek. Deze krijgt een tijdelijke plek in twee iconische, leegstaande industriele gebouwsites: de Silo's en de Van Orshoven molens. Er wordt volop ingezet op circulariteit voor deze tijdelijke invulling zo vind je er o.m. een krattenwand, gerecupereerde serre and container als inrichtingsmaterialen.


Circulair bouwen is één van de vijf strategische prioriteiten van de stad Leuven. Met steun van Interreg NSR ProCirc gingen ze daarom aan de slag om een actieplan op te maken.

"Zoals Walt Disney ooit zei: “You can design and create, and build the most wonderful place in the world. But it takes people to make the dream a reality.” Een Circular Leuven – deze keer letterlijk – (ver)bouwen, kan alleen met veel gedreven mensen die mee de tanker willen doen keren. Stad Leuven formaliseert haar engagement om in te zetten op circulair bouwen nu in een actieplan. En met dit actieplan de hefbomen creëren die in de toekomst circulair bouwen het nieuwe normaal zullen maken, nodig voor die versnelling naar een klimaatneutrale stad. We willen hiermee in Leuven een labo zijn voor circulaire innovatie, samen met privéspelers uit de bouwsector."

Lees er meer over in het persbericht van Stad Leuven en deze Interreg NSR ProCirc publicatie.

Heb je een vraag over deze case?