Suez en Lyreco sluiten samen de loop

Recyclage & recovery van klein kantoormateriaal

Lyreco Nederland, distributeur van kantoorbenodigdheden en werkplekoplossingen, en SUEZ Recycling & Recovery Netherlands, specialist in duurzaam grondstoffen- en afvalmanagement,ondertekenden eind 2020 een overeenkomst om  samen klein kantoormateriaal te recyclen voor hun klanten.

In de Benelux  worden er naar schatting 150 miljoen balpennen per jaar weggegooid. Tel daar ook nog ander klein kantoormateriaal bij zoals gummen, paperclips en nietmachines en het is duidelijk dat het hier om een aanzienlijke hoeveelheid afval gaat. Afval dat doorgaans gewoon in de restafvalstroom verdwijnt. Door de krachten te bundelen willen Lyreco en SUEZ een volgende stap zetten naar een wereld waarin grondstoffen niet meer worden verspild en waarin zo veel mogelijk materialen een tweede leven krijgen.

Beide bedrijven bieden vanaf nu hun Nederlandse klanten de mogelijkheid om een recycle box te plaatsen waarin klein kantoormateriaal verzameld kan worden. Wanneer de box vol is scant de klant een QR-code op de box om een moment voor de inzameling te plannen. Lyreco haalt de box op en SUEZ sorteert en verwerkt de inhoud in verschillende afvalstromen. De klanten krijgen een gedetailleerd rapport van het aantal ingezamelde kg per categorie en welk type producten er van het gerecyclede materiaal gemaakt zullen worden. 
 

Heb je een vraag over deze case?