Werflink app

Deelplatform voor bouwbedrijven en werven

Bouwbedrijven en werven hebben vaak overschotten van ruwbouw- en afwerkingsmaterialen. Ook werfmaterieel en ruimte worden niet doorlopend gebruikt. De Werflink-app biedt een online platform waar onderling materieel, equipment, materiaaloverschotten, vracht- en opslagruimte gedeeld, geruild, verhuurd en verkocht kan worden.

Op deze manier kunnen individuele bouwbedrijven, en bij uitbreiding de volledige sector, inzetten op circulariteit door de totale hoeveelheid gebruikt materiaal te reduceren en verspilling tegen te gaan op de bouwplaats. Er zo worden minder grondstoffen verspild en afval wordt vermeden. Bovendien worden kosten bespaard, doordat er geen nieuw materieel moet worden aangekocht.

Het platform werkt eenvoudig, veilig en vertrouwd, omdat alles van A-Z wordt gefaciliteerd: matchmaking tussen vraag en aanbod, het online sluiten van de deal, digitale huurovereenkomsten, veilige online betaling, facturatie en gebruikersreviews. Alle bedrijven in de bouwsector kunnen meedoen met Werflink en zich gratis registreren om ongebruikt materieel en materialen zichtbaar te maken en te delen met collega-bedrijven.

 

Na één jaar pilootproject, heeft Werflink in België bijna 650 gebruikers en zijn er bijna 300 verschillende bouwbedrijven actief. Er werden 58 matches geregistreerd met een totale waarde van meer dan 45.000 euro. Werflink hoopt te kunnen blijven groeien om zo het volledige potentieel te kunnen benutten en bij te dragen aan een circulaire bouwsector en het verminderen van de milieu-impact.

Vlaamse Confederatie Bouw

Partners Floow2, Besix

Sectoren Bouw ›

Heb je een vraag over deze case?