Stad Leuven en AG Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) besparen samen maar liefst 77.280 kg CO2 eq. emissies door gebruik te maken van de raamcontracten voor refurbished meubilair van Het Facilitair Bedrijf.
De diensten van AGSL verhuizen tijdelijk naar een kantoorgebouw op de Diestsevest in Leuven. De ruimte is een blank canvas waar AGSL haar eigen stempel op kan drukken. Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke waarden voor de Leuvense stadsdiensten en gemeentebedrijven. Voor de inrichting van het kantoor werd dan ook gezocht naar circulaire producten en diensten. De raamcontracten van Het Facilitair Bedrijf bieden meteen de perfecte oplossing op maat. Nnof levert refurbished akoestische werkposten. Daarmee wordt 480kg CO2-eq. emissies uitgespaard in vergelijking met nieuw materiaal. Ahrend levert dan weer nieuwe instelbare zit-stabureaus binnen het raamcontact voor werplekken en vergadertafel. Hier wordt ingezet op het maximaliseren van potentieel hergebruik van producten en onderdelen in de toekomst, en is er aandacht voor de herkomst van de grondstoffen, verlengde garantietermijn en opleiding van het onderhoudspersoneel.
Ondertussen loopt er nog een testproject bij AGSL om oude, houten ladenblokken om te vormen naar persoonlijke lockers.
Stad Leuven en AG Stadsontwikkeling Leuven bieden hun medewerkers ook refurbished meubilair aan voor de inrichting van hun thuiswerkplek. Nnof leverde hiervoor al 300 refurbished bureaustoelen. Daarmee werd nog eens 76.800 kg CO2-eq. emissies bespaard.
Een eigen circulair interieur voor jouw kantoren?
Alle entiteiten van de Vlaamse overheid én lokale besturen kunnen gebruik maken van de raamcontracten. Je leest, nadat je bent ingelogd, alles over op de raamcontracten-pagina op Vlaanderen Intern. Heb je als medewerker van een lokaal bestuur geen toegang? Dan vraag je die best aan bij je lokale beheerder. Met je vragen kan je terecht bij Facilipunt.